Openstaande vacatures

Voor de gemeente Landsmeer zoeken wij op korte termijn een ervaren

(Ambulant) Jongerenwerker,
voor 25 uur per week

Inzet voor bepaalde tijd tot en met 31 december 2017, met mogelijkheid tot verlenging.

De functie
Als jongerenwerker heb je een zelfstandige ambulante functie. De focus van het werk ligt op het betreden van de leefwereld van jongeren tussen de 10-20 jaar en met name op kwetsbare jongeren. Dit betekent onder andere dat je langdurig en zichtbaar aanwezig bent op straat (ambulant), inzicht hebt in groepsdynamica, individuele begeleiding kunt bieden, talentontwikkeling en het zelf organiserend vermogen stimuleert en ondersteunt. Belangrijk onderdeel is de ketenaanpak met o.a. de politie en de gemeente, wat zij middels het Jongeren Netwerkoverleg (JNO) organiseren. In het JNO worden wijk- en groepsanalyses en plannen gemaakt en uitgevoerd om met name overlast van jeugdgroepen op straat te verminderen en te voorkomen. Je speelt in op landelijke thema’s en de Landsmeerse problematiek en behoefte. Een veilige wijk, contact tussen jongeren en hun omgeving, activiteiten voor jongeren op basis van eigen initiatieven, jongeren die zich ondersteund voelen, zijn voorbeelden van resultaten van het werk. Ook werken in de avonduren en in het weekend hoort erbij.

Je inbreng
Je bent in het bezit van een hbo-diploma, bij voorkeur CMV en je hebt aantoonbare ervaring met jongeren/jeugd in de welzijnssector en specifiek met ambulant werk.
Je staat stevig in je schoenen, stapt op jongeren af en spreekt ze aan. Je weet wat er speelt en waar de jongeren zijn. Je bent het aanspreekpunt voor jongeren om hun te coachen en talenten te ontwikkelen. Je bent communicatief vaardig en kan goed met social media omgaan. Je kan verbindingen leggen tussen de leefwereld van de jongeren en de systeemwereld van de hulpverlening. Je bent een echte netwerker en kan strategisch omgaan met verschillende belangen. Je beschikt over improvisatievermogen, resultaat- en oplossingsgericht, je bent innovatief, ondernemend en flexibel.

Ons aanbod
Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring conform CAO Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening, volgens salarisschaal 8. Het betreft een vacature voor bepaalde tijd tot en met 31 december 2017, met kans op verlenging

Solliciteren
Herken je jezelf in deze functie? Dan willen we graag kennis met je maken!
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie, neem dan contact op met
Anneke van der Molen middels info@smdzw.nl
Wil je solliciteren, mail dan je motivatie en cv voor 10 juli 2017 aan info@smdzw.nl t.a.v. Helen van Raan onder vermelding van vacature jongerenwerk Landsmeer.

 
Gepubliceerd: juni 2017